Agressie en geweld bij GGD regio Utrecht

Juni 2021 – Ook agressie en geweld bij GGD regio Utrecht, waar het het meerendeel van de mensen blij is eindelijk aan de beurt te zijn voor een vaccinatie.

Dat p(r)ikken we niet!
Het agressieve en soms zelf gewelddadige gedrag wordt met name veroorzaakt door mensen die een ander vaccin wensen te krijgen, mensen die hun irritatie uiten over de openingstijden en locaties van de GGD, en mensen die nog niet aan de beurt zijn voor hun prik.

Korte lijntjes en beveiligers
Naast agressie en geweld bij GGD regio Utrecht zien ze dit gedrag ook bij de teststraten en bij de callcenters. Daarom heeft de GGD inmiddels korte lijntjes met de politie en worden zij met spoed geholpen indien nodig. Ook zijn alle vaccinatielocaties voorzien van beveiligers.

Bron: rtvutrecht.nl

Iedere professional met direct klantcontact heeft weleens te maken met lastig gedrag in de praktijk. Helaas escaleert dat soms naar agressief gedrag of zelfs geweld. Het vroegtijdig herkennen van emotioneel en agressief gedrag en het verschil tussen boosheid en agressie zorgt ervoor dat je de kans hebt om vroegtijdig effectief te handelen zodat de spanning niet verder oploopt dan nodig. Meer info over de training ‘Omgaan met emotie en agressie (met VR)’.

#agressie #GGD #corona #vaccinatie #teststraten #callcenters #lastiggedrag #emotie