Agressieprotocol en teamafspraken (Agressiewijzer)

Bestaand beleid of een agressieprotocol van de organisatie is soms niet voldoende, soms niet genoeg bekend, soms niet herkenbaar en soms is er simpelweg geen draagvlak voor onder medewerkers. Onbedoeld kan het handelen van medewerkers de bron zijn van emotioneel of agressief gedrag van de klant. Soms wordt er bijvoorbeeld divers gereageerd op lastig gedrag, omdat agressie voor iedere medewerker anders kan zijn. Ook worden regels vaak op een verschillende manier gehandhaafd door collega’s, waardoor er onduidelijkheid komt bij de klant.

Het gebrek aan eenduidigheid en lijn in een team is een garantie voor meer discussie, emotie en agressie van klanten. Een te groot onderling verschil kan zelfs leiden tot onderlinge irritatie en een verminderde sfeer binnen het team.

Programma

De volgende onderwerpen komen tijdens deze interactieve training aan bod:

Voor wie?

Deze training is geschikt voor elk team waar winst is te behalen door meer eenduidigheid en meer lijn in de aanpak. Een medewerker is immers onderdeel van een team, en een team is onderdeel van een organisatie.

Resultaat

Na het volgen van deze training:

Agressieprotocol en teamafspraken (Agressiewijzer)

Mogelijkheden

Face-to-face of online, een dagdeel, een volle dag of meerdere dagen. Deze training wordt op maat gemaakt zodat de opbrengst maximaal is. In gezamenlijk overleg bepalen we de duur en invulling van de training.

Variant 1:
De training wordt gevolgd door het team (max. 12 deelnemers), zodat de onderlinge aanpak versterkt wordt. Bij grotere teams wordt het team verdeeld over meerdere groepen.

Variant 2:
De training wordt gevolgd door een samengestelde werkgroep van de organisatie (max. 12 deelnemers). De werkgroep is een afspiegeling van de organisatie en bestaat bijvoorbeeld uit (hoger) management, leidinggevenden, medewerkers, P&O, et cetera. Op deze manier wordt er een gezamenlijke aanpak geformuleerd, waarbij alle lagen van de organisatie betrokken zijn en beleid op praktijk afgestemd wordt. Draagvlak is het resultaat.

Vragen over Agressieprotocol en teamafspraken?

Heb je vragen of een andere suggestie? Er is veel mogelijk!
We onderzoeken (vrijblijvend) graag samen de verschillende opties.
Bel, mail of chat met ons!

Mail: info@modernlearning.nl
Bel: 023 56 212 99
De chat vind je rechts onderin het scherm, of stel je vraag via het contactformulier!