Mentale weerbaarheid

De negatieve gevolgen van stress krijgen steeds meer aandacht. We horen dagelijks over burn-out, overspannen raken en ziektes ten gevolge van een hoge werkdruk en de stress-maatschappij. Hoe werkt dit nou? En wat kun je zelf doen om deze gevolgen te voorkomen en je mentale weerbaarheid te vergroten?

Programma

Aan de hand van de volgende B’s gaan we aan de slag om meer grip te krijgen op stress;

Begrijpen
Kennis is macht. Wat is stress? Hoe werkt het stressmechanisme? Wat is de fysiologie van stress? Wat heeft mijn autonome zenuwstelsel hiermee te maken? Wat is het verschil tussen positieve en negatieve stress? En tussen acute en chronische stress? Wat is ervoor nodig om te herstellen van stress?

Bewustwording
Vanuit deze kennis kun je het zelfonderzoek aangaan. Hoe werkt mijn lichaam? Wat zijn mijn bronnen van stress? De externe en interne stressfactoren? Wat zijn mijn oordelen, overtuigingen en karaktereigenschappen? Kwaliteiten en valkuilen?

Beïnvloeding
Vanuit het zelfonderzoek kun je heel gericht stappen formuleren waarmee je meer vat gaat krijgen op stress. Hoe krijg ik meer balans tussen draaglast en draagkracht? Kan ik mijn draaglast verminderen? Hoe kan ik mijn draagkracht vergroten? Het antwoord hierop verschilt per persoon.

Voor wie?

Deze training is bedoelt voor iedereen die zijn mentale weerbaarheid wil vergroten.

Mentale weerbaarheid

Resultaat

Gelukkig kun je zelf veel doen om vat te krijgen op stress. Deze training heeft als doel om jou te ondersteunen in het vergroten van je weerbaarheid. Weerbaarheid is het tegengestelde van weerloosheid. Als je mentaal weerbaar bent, betekent dit dat je de veerkracht hebt om op een gezonde manier met stress om te gaan. Aan het eind van de training heeft iedere deelnemer een persoonlijk plan van aanpak met gerichte acties om vat te krijgen op stress.

Mogelijkheden

Face-to-face of online, een dagdeel, een volle dag of meerdere dagen, deze training wordt op maat gemaakt zodat de opbrengst maximaal is. In gezamenlijk overleg bepalen we de duur en invulling van de training.

Vragen over Mentale weerbaarheid?

Heb je vragen of een andere suggestie? Er is veel mogelijk!
We onderzoeken (vrijblijvend) graag samen de verschillende opties.
Bel, mail of chat met ons!

Mail: info@modernlearning.nl
Bel: 023 56 212 99
De chat vind je rechts onderin het scherm, of stel je vraag via het contactformulier!